Håkan Petersson

Håkan har en lång och gedigen erfarenhet av ledning, försäljning, marknadsföring och affärsutveckling på internationell nivå och har framgångsrikt byggt upp och drivit försäljning på många olika marknader. Han har mer än 20 års erfarenhet av life science branschen och har ett stort intresse och engagemang för speciellt medicin och bioteknik. De senaste fem åren har Håkan arbetat som VD för Alteco Medical AB, ett noterat bolag, och därigenom skaffat erfarenhet inom områden som investor relations, kapitalanskaffning, regulatoriska processer, etc. 

 

Håkan studerade på den internationella ekonomlinjen i Lund och inledde karriären på Handelsbanken i Stockholm. Arbetet bestod i att bistå stora svenska företag med exportfinansiering. Under fem i år i Stockholm hann Håkan även med att arbeta som östeuropaansvarig på dåvarande PK-Bankens avdelning för internationella krediter samt som storkundsansvarig på AB Svensk Exportkredit. Efter faderns bortgång i början på 90-talet drev Håkan den familjeägda ICA butiken i Malmö med 25 anställda vidare under fem år.

 

Life science karriären inleddes på Althin Medical AB som ansvarig för mellanöstern. Det geografiska området hade en tillväxt på 80% under Håkans ledning. Håkan har även arbetat som försäljningschef på Mediplast där han även byggde upp företagets internationella försäljning. Nästa steg i karriären blev en tjänst som Area Director på Gambro i Lund. Håkan var ansvarig för Gambros försäljning i central och östeuropa, totalt 11 länder, under åren 2002-2006.

 

Håkan har också erfarenhet av bioteknik och då som Director Marketing &Sales på det framgångsrika probiotikabolaget Probi AB.

 

Under åren 2011-2014 arbetade Håkan för det engelska medtechbolaget Kimal Plc med ansvar för europeiska affärsutvecklingsprojekt.

 

SENIOR ADVISOR

hakan.petersson@bizdevnet.se

+46 706 32 00 43


CONTACT US

Stortorget 17, 211 22 Malmö, Sweden

info@bizdevnet.se

Stortorget 17, 211 22 Malmö

FOLLOW US

LinkedIn

PROFILE

As consultants, we have a great deal of experience in operating positions and taking responsibility for change processes. Our focus is on the parts that are often postponed, such as implementation and anchoring in the business, where we focus the individuals on the organization. We take responsibility for making plans happen and achieving results.

© Copyright 2020. All Rights Reserved.