Missa inte vårt seminarium om hållbart företagande den 15 maj. Läs mer.

Lars Holmström

Senior Partner
Lars har en bakgrund i ledande ställningar som försäljningschef, marknadschef och VD.

Lars har en bakgrund i ledande ställningar som försäljningschef, marknadschef och VD främst i teknikorienterade företag med stor erfarenhet av framtagning och implementering av strategier. Detta har bland annat innefattat lönsam tillväxt, turn-arounds, internationalisering och konsolidering i en internationell miljö.

Han har framgångsrikt implementerat metoder och verktyg för säljstyrning och säljstöd samt optimerat och utvecklat säljorganisationer.

Lars är ursprungligen ingenjör inom elektroteknik och har även utbildning inom företagsledning samt examinerade MBA-studier. Karriären började med teknisk försäljning och utveckling/etablering av nya marknader inom ventilationsbranschen.

Efter detta började Lars som försäljningschef, och blev därefter marknadschef, på Ventilatorverken. I samband med att Ventilatorverken blev Dantherm Filtration tog Lars över som VD för den svenska verksamheten. I denna roll ingick Lars också i den nordiska ledningsgruppen samt var ordförande och ansvarig för den globala strategigruppen inom industri.

I arbetet ingick företagsuppköp, integrering av förvärvade enheter, större rationaliseringar/ omorganisationer samt även utveckling av marknadsorganisationen. Under 2010 blev bolaget uppköpt av Nederman och Lars tog över som försäljningschef. 2013-2015 har Lars innehaft en roll som affärsutvecklingschef och Norden-ansvarig för det amerikanska bolaget AAF, American Air Filter, vilket ingår i japanska Daikin. Detta uppdrag innebar att bygga upp bolagets egna verksamhet i Norden.

Läs mer